karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arkivarie

Ort
Utgår

2023-10-08

Ansök nu

Arkivarie

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Avdelningen för verksamhetsstöd söker nu en arkivarie till enheten för Informationsförvaltning. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som arkivarie hör du till enheten för Informationsförvaltning. Här arbetar personer inom arkiv, registratur och systemstöd. Enhetens uppgift är att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar. Tillsammans med kollegorna på enheten ansvarar du för att säkerställa att hanteringen av information på myndigheten sker i enlighet med gällande lagar och förordningar.

I rollen som arkivarie är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Utforma och förvalta rutiner och regelverk, t.ex. informationshanteringsplan och klassificeringsstruktur, för myndighetens informationshantering.

  • Ordna och förteckna, sortera in, samt ta fram handlingar från arkivet.

  • Genomföra gallringsutredningar, samt ta fram och uppdatera tillämpningsbeslut och övrig dokumentation som styr myndighetens informationshantering.

Enheten har även till uppgift att utbilda, rådgiva och stötta medarbetarna i organisationen i frågor som rör verksamhetsområdet. I din roll som arkivarie bistår du med expertkunskap till övriga verksamheter för att utveckla informationshanteringsprocesser samt implementera, genomföra och följa upp dessa. I arbetsuppgifterna ingår även att delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen med minst 40/60hp inom arkivvetenskap.

  • God kännedom om de lagar och förordningar som reglerar statliga myndigheters informationshantering.

  • Pedagogisk förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Några års aktuell arbetslivserfarenhet som arkivarie, gärna inom offentlig förvaltning.

  • Erfarenhet av arbete i olika förteckningssystem.

  • Erfarenhet av att genomföra gallringsutredningar, ta fram tillämpningsbeslut/bevarandeplaner eller motsvarande analyser av informationshantering.

  • Dokumenterad erfarenhet av att utveckla rutiner och policys för informationshantering.

Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du, utöver din goda förmåga att tänka strategiskt, är strukturerad och arbetar på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du har ett helhetsperspektiv, gör prioriteringar med gott omdöme utan att tappa fokus på detaljer. . Vidare är du självgående, tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du samarbetar bra med andra, med vilka du kommunicerar på ett lyhört sätt. Du söker aktivt ny kunskap och använder din erfarenhet på ett kreativt och flexibelt sätt. Du ser vinsterna i att dela med dig av kunskap och information för att nå gemensamma mål. Du tar initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem. För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har god kommunikativ förmåga och trivs med att ha kontakt med personer i olika sammanhang.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 45. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-08.
Referensnummer 3426/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Arkivarie

Försvarets Radioanstalt