karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Beredskapshandläggare, fokus samverkan civilt försvar

Ansök nu

Beredskapshandläggare, fokus samverkan civilt försvar

Alla i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten – även i kris eller krig. Här har Livsmedelsverket en avgörande roll i byggandet av en ny livsmedelsberedskap. Vill du som beredskapshandläggare vara med och bidra i det arbetet? 

Varför Livsmedelsverket

Varje dag måste en komplex livsmedelskedja fungera för att alla i hela Sverige ska få mat och dricksvatten. Kedjan måste också fungera vid kris, eller värsta fall krig, och under en längre tid. Livsmedelsverket samordnar och driver tillsammans med andra myndigheter kris- och beredskapsplaneringen inom livsmedelsförsörjning, inklusive dricksvatten. Vi arbetar även nära tillsammans med de andra sektorsmyndigheterna för att stärka beredskapen inom civilt försvar. Samverkan med näringslivet är centralt och kommer få en avgörande betydelse för att kunna hantera samhällsstörningar i he la hotskalan. För att lyckas med vårt uppdrag och möta snabbrörliga förändringar är omvärldsbevakning och vårt medarbetarskap och ledarskap centralt för oss.

Din roll  

I din roll samordnar och driver du samverkan med andra myndigheter, organisationer och övriga aktörer inom sektorn livsmedels- och dricksvattenförsörjning. Du planerar, utvecklar och leder arbetet för sektorn tillsammans med övriga representanter. I tjänsten ingår även att ansvara för samordning av möten och besök. Du arbetar både med framtagning av underlag inför beslut samt föredragning av dina ärenden. Genom ditt arbete bidrar du till att både öka kunskap och kompetens om sektorn på myndigheten men även till avdelningens utveckling och uppdrag.

Avdelningen livsmedels- och dricksvattenförsörjning

Avdelningen livsmedels- och dricksvattenförsörjning ansvarar för att myndigheten utför de uppgifter som följer av att Livsmedelsverket är sektorsansvarig myndighet för beredskapssektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten. Som medarbetare är vi ett internt och externt expertstöd för krisberedskap och civilt försvar. Avdelningen ansvarar för Livsmedelsverkets uppdrag att nationellt samordna kris- och beredskapsplanering avseende livsmedels- och dricksvattenförsörjning. Vid avdelningen ansvarar vi även för tillsyn avseende informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster inom sektorns leverans och distribution av dricksvatten. Totalförsvarsplanering och förmågeutveckling är några viktiga uppgifter i vårt uppdrag. Avdelningen  växer och  ändrar organisering vid årsskiftet.

Din kompetens

Vi söker dig som har en akademisk examen gärna med inriktning krishantering, säkerhet eller säkerhetspolitik. Det krävs att du har aktuell erfarenhet av motsvarande uppgifter inom MSB, Försvarsmakten, Regeringskansliet eller annan myndighet i det civila försvaret. Du har erfarenhet av att ha samarbetat på strategisk nivå med Regeringskansliet eller myndighetsledning. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du har erfarenhet av arbete i en samverkans- eller samordningsroll.  Vi vill att du har aktuell kunskap om det svenska beredskapssystemet. Det krävs mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal som skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du resultatorienterad och du trivs med att arbeta för både kort- och långsiktiga leveranser. Du sätter målen för arbetet och gillar att leda och involvera andra i dessa mål på ett förtroendeingivande sätt. Du har en god förmåga att anpassa dig och ditt arbete till förändrade omständigheter och idéer samt är van vid att fånga in olika perspektiv i dina uppdrag. Ditt intresse för samarbete och att bygga relationer är starkt och du vårdar dina nätverk. Du kommunicerar tydligt och är van vid att presentera resultatet av ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen att kontakta oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Karlsson. Representant för Saco-S är Karin Gustavsson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2023-05-31. Ansök via platsannonsen på "ansök nu", märk ansökan med diarienummer 2023/02165. Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare anställning, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning 

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet:  LDF

Placeringsort: Uppsala

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Beredskapshandläggare, fokus samverkan civilt försvar

Livsmedelsverket