karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rådgivare till Trygghetsstiftelsen i Göteborg

Ort
Utgår

2023-06-07

Ansök nu

Rådgivare till Trygghetsstiftelsen i Göteborg

Om oss och rollen

Hos Trygghetsstiftelsen blir du del av en trevlig och professionell enhet med stort kund- och målfokus. Teamet i Göteborg består av tre personer och arbetar nära sina kollegor i Stockholm, där även Enhetschef Jörgen finns. Teamet sitter centralt i härliga lokaler i Läppstiftet med utsikt över Göta älv.

Rollen som rådgivare är till stor del en projektledande roll, där målet är att kunderna ska få den hjälp de behöver för att antingen få ny sysselsättning eller bredda sin kompetens. Du ger rådgivning till personer som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist eller avslutat en tidsbegränsad anställning. Målet är att de ska komma tillbaka till jobb så snart som möjligt. Sedan förra hösten ingår även i uppdraget att arbeta med vägledning och rådgivning för personer som är i anställning eller i omställning utifrån det grundläggande omställnings- och kompetensstödet samt arbete med omställningsstudiestödet.

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra planerings- och uppföljningssamtal för att hitta rätt stöd och åtgärd för dina kunder samt regelbundna uppföljningar och löpande administration samt dokumentation kring dina ärenden. Du fattar även beslut utifrån givna riktlinjer för dina kunders individuella stöd.

I arbetet ingår även att planera och genomföra informationsträffar för kunder och arbetsgivare. Utöver detta matchar du dina kunders behov mot externa leverantörer inom t ex utbildning och coachning samt följer upp resultat och kvalitet hos leverantörerna. Du matchar kunderna till rätt coach i de fall de behöver coachande samtal.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Om dig

För att lyckas och trivas i rollen känner du igen dig i följande:

  • Du har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll sedan tidigare, gärna som rekryteringskonsult, arbetsförmedlare eller karriärcoach.

  • Du är du redan idag är väl insatt i hur arbetsmarknaden ser ut i regionen och förstår dess drivkrafter och behov. 

  • Du är van vid att arbeta mot tydliga mål.

  • Du har en akademisk utbildning i grunden.

  • Du talar och skriver flytande svenska samt mycket god engelska.

Det är meriterande om du har en ICC/ICF-diplomering och erfarenhet av studievägledning.

Du är skicklig på att stötta, inspirera och utmana kunden i ert individuella möte och som person är du stabil och trygg och har inga problem att verka i en föränderlig miljö. Du har lätt för att skapa förtroende och är van att hitta goda samarbeten med olika typer av kompetenser. Du har mål- och resultatfokus i ditt sätt att arbeta. Du är van att ha en tydlig kommunikation i kontakten med kunder, leverantörer samt kollegor och ser det som en framgångsfaktor. Du kommer att samarbeta med olika företag, myndigheter och parter på arbetsmarknaden i Göteborgsregionen och Västsverige och vid behov kommer du även att samarbeta med kunder i hela landet. Resor i tjänsten förekommer.

Om Trygghetsstiftelsen

Trygghetsstiftelsen är omställningsorganisationen inom det statliga avtalsområdet. När en statsanställd blir uppsagd på grund av arbetsbrist eller när en anställd vars tidsbegränsade anställning löper ut är det Trygghetsstiftelsens uppgift att så långt som möjligt skapa förutsättningar för att kunden så snart som möjligt ska finna ett nytt arbete eller annan sysselsättning. Vårt stöd är individinriktat och utgår ifrån arbetslinjen. Stiftelsen erbjuder även öppna aktiviteter för lokala parter i syfte att inspirera och stimulera till en proaktiv och långsiktig planering för de lokala omställningsmedlen. Trygghetsstiftelsen fick i juni 2022 ett nytt uppdrag att arbeta med vägledning och rådgivning för personer som är i anställning eller i omställning utifrån det grundläggande omställnings och kompetensstödet samt omställningsstudiestödet.

Stiftelsen bildades av parterna på den statliga arbetsmarknaden 1990 och vårt stöd erbjuds till statligt anställda på myndigheter, universitet och högskolor. Drygt 112 000 personer har hittills omfattats av stiftelsens stöd och antalet anmälda kunder de senaste tre åren har legat på cirka 2 200 personer per år. Organisationen har drygt 40 anställda, med kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm. Läs mer om oss på www.tsn.se

Hur söker du rollen?

Vi på HOME of Recruitment har fått förmånen att hjälpa Trygghetsstiftelsen med den här viktiga rekryteringen. Du söker jobbet snabbt och enkelt genom att svara på några få frågor och bifoga din LinkedIn-profil (eller CV om du föredrar). Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 7 juni. Vi kan inte ta emot din ansökan via mail, och vi önskar inte något personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och är måna om en inkluderande, rättvis och träffsäker process. I processen ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Självklart är det viktigt att du som kandidat får göra din bedömning, så vi svarar gärna på frågor och kommer göra vårt bästa för att du ska känna dig uppdaterad genom processen. Enklast når du mig, Petra Sedlinger, via mejl petra.sedlinger@homeofr.se. Du kan även prova att ringa om du föredrar det på 070-830 3696.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Dela detta jobb

Rådgivare till Trygghetsstiftelsen i Göteborg

Home of Recruitment AB