karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Registrator

Företag Livsmedelsverket
Ort
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Registrator

Vill du vara med och bidra till att Livsmedelsverkets allmänna handlingar diarieförs och hanteras rättssäkert ? Är du en ansvarsfull person med utbildning eller erfarenhet som registrator?  Låter det intressant kan detta vara tjänsten för dig!

Varför Livsmedelsverket

Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet och här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.

Din roll

Som registrator ansvarar du för att registrering och hantering av allmänna handlingar genomförs med hög kvalitet och på ett rättssäkert sätt vid myndigheten. Du arbetar främst med den dagliga hanteringen av allmänna handlingar, vilket till stor del innebär att diarieföra handlingar från den officiella inkorgen samt den interna och externa posten, i vårt ärendehanteringssystem Public 360. I dina arbetsuppgifter ingår att hantera förfrågningar från allmänheten om utlämnande av allmänna handlingar, inklusive sekretessgranskning, och att arbeta med löpande ärendeuppföljning. Du arbetar även med systemadministration i Public 360 till exempel med att tilldela medarbetare behörigheter till systemet. I ditt arbete ingår också att bistå med stöd till Livsmedelsverkets medarbetare i frågor om diarieföring och hantering av allmänna handlingar. Du bidrar till utveckling av arbetssätt  och rutiner  samt inhämtar nya perspektiv för arbetsområdet genom en god omvärldsbevakning. För oss är omvärldsbevakning en del av att bli framgångsrika med att nå ut med vår kompetens samt att utvecklas i våra roller. 

Säkerhetsavdelningen

Säkerhetsavdelningen ansvarar för ledning, samordning och utveckling av myndighetens säkerhetsarbete. Avdelningen har såväl en strategisk roll som ett operativt ansvar för myndighetens krisberedskap, planering om civilt försvar, dataskydd, säkerhetsskydd, verksamhetsskydd, registratur, arkiv och lokalservice. Avdelningen består av ca 20 medarbetare och söker nu en registrator.  

Din kompetens

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och några års aktuell yrkeserfarenhet som registrator. Har du registrator- eller arkivarieutbildning på högskolenivå eller utbildning till diplomerad registrator är det meriterande. För att lyckas i arbetet krävs att du har erfarenhet av arbete med diarieföring, digital informationshantering samt ärendehanteringssystem. Det är meriterande om du har arbetat vid en central registratur inom offentlig förvaltning.

Du har god kunskap om de författningar som reglerar hanteringen av allmänna handlingar och det är meriterande om du har erfarenhet av sekretessbedömning i samband med utlämnandeärenden. Vidare vill vi att du har god IT-kompetens, främst i Officepaketet. Det är meriterande om du har kunskaper om Public 360 och Adobe Acrobat. Utöver detta krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du initiativtagande och trivs med att arbeta såväl självständigt, som tillsammans med andra. Du uppskattar att arbeta med kollegor som har andra yrkesroller. Du är  van att hantera arbetstoppar och agerar effektivt och noggrant även i dess lägen. Din kommunikativa förmåga är hög och du har ett prestigelöst förhållningssätt och hjälper gärna till där det behövs för verksamhets bästa.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande tf-chef Caroline Syrén. Representant för Saco-S är Magnus Josefsson och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2023-03-26. Ansök via "ansök nu", märk ansökan med diarienummer 2023/01145. Ansökan ska vara skriven på svenskaUrval sker löpande i denna rekrytering. 

Mer information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning 

Tillträde: 2023-04-01 eller enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet:  Säkerhetsavdelningen/ SUS

Placeringsort: Uppsala

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Registrator

Livsmedelsverket