karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

Process Industries ingår i ABB:s affärsområde Process Automation och har kunder inom främst papper och massa-, metall-, gruv-industrin i Sverige. Vi har en rikstäckande verksamhet med kunder från norr till söder och jobbar även ihop med våra globala kollegor. Vi arbetar med stort fokus på att hjälpa svensk industri att vara lönsam, konkurrenskraftig och hållbar utifrån att förvalta och utveckla installerad bas eller via nya investeringsprojekt. ABB:s DCS system Ability 800xA är världsledande inom styrsystem och det utvecklas ständigt och förbättras av oss. I rollen som Senior Automationsingenjör blir du en del av ABB där du tillsammans med säljare, produktspecialister, projektledare och ingenjörskollegor arbetar tätt tillsammans med våra kunder. Våra lösningar kombinerar hela portföljen inom digitalisering, automation och elektrifiering där 800xA är en den centrala byggstenen i de leveranserna. ABB håller en hög nivå inom hållbarhet, både inom teknik- och miljöområdet såväl som socialt hållbar arbetsmiljö där balans mellan arbete och återhämtning för dig som medarbetare är en viktig del. Placering är på vårt kontor i Mölndal.

Dina ansvarsområden

 • Som Senior Automationsingenjör har du en viktig roll i som täcker många områden i vår verksamhet.

 • Du förväntas hålla dig uppdaterad om nya teknologier samtidigt som du behärskar stora delar av den befintliga lösningsportföljen och funktionaliteten i 800xA.

 • Ditt uppdrag är dels att samarbeta med sälj och kunder i tidiga behovsanalyser och lösningsframtagningar, dels att sedan vara med och genomföra eller stötta kollegor som implementerar eller underhåller lösningar.

 • Eftersom vi är ett produktbolag som utvecklar och förvaltar 800xA systemet och kringliggande lösningar kommer du som Senior Automationsingenjör vara med i produktutvecklingsprocessen i en roll som förmedlare av kundkrav & behov samt ge återkoppling på det som utvecklas.

 • Leveransorganisationen idag består dels av flera seniora ingenjörer som jobbat länge med både kunder och lösningarna såväl som kollegor som är i början på sin karriär.

 • En viktig roll för dig som senior blir därför att vara tongivande i gruppen genom att stötta och utvärdera lösningsalternativ och hur man gör rent praktiskt, utmana och utvärdera nya sätt att göra saker på, bidra med nya tankesätt och erfarenheter samt vara en förebild och inspiration hur vi jobbar.

Din bakgrund

 • Du är en driven person som trivs i en ledande roll där du är självgående och får ta ansvar och initiativ. Du har en god samarbetsförmåga och van att arbeta i team, är målinriktad och kommunikativ. Som person sätter du kunden i fokus och har en förmåga att bygga goda relationer såväl internt som externt.

 • Flera års arbetslivserfarenhet och mer än 10 års erfarenhet av automation. Erfarenhet och djupa kunskaper i ABB Ability System 800xA inom applikation, systeminstallation och uppgraderingar.

 • Erfarenhet av att agera lösningsarkitekt, delta i stora projekt tidigt, agera strategisk rådgivare åt kund är meriterande.

 • Erfarenhet av äldre ABB system är meriterande. Erfarenheter från andra fabrikat, konverteringar, topologier är meriterande.

 • Kunskap och kännedom om nya standarder och initiativ liknande Namur 150, OPC UA, Modular Automation, IT/OT.

 • Det är meriterande med kunskaper inom cyber security, windowsdomäner, virtualisering, elkonstruktion och instrumentering, entreprenadjuridik och ekonomi.

 • Du talar och skriver på svenska och engelska obehindrat.

 • Du har B-körkort då resor i tjänsten förekommer.

Mer om oss

ABB erbjuder goda utbildnings- och karriärmöjligheter likväl som flera förmåner såsom möjlighet till flexibelt arbete - med större frihet att välja bäst lämpad arbetsplats, friskvårdsbidrag, extra föräldralön, arbetstidsförkortning, personalbil, förmånsportal med mera. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Rekryterande chef Lina Bjelkenäs, +46 761 17 70 80, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Mikael Blomqvist, +46 768 06 00 11; Unionen: Joakim Broström, +46 706 70 94 31; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16. Övriga frågor ställs till Talent Partner Irma Leijon, +46 724 61 23 14. Hör gärna av dig om du är nyfiken och vill veta mer om tjänsten eller hur vi arbetar inom ABB! Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om ansökan är i PDF format. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så sök därför så snart som möjligt, dock senast den 18.02.2024. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

Publication ID: SE87532868_E8

För att bli anställd av ABB måste du till fullo följa alla lokala anställningskrav/processer som ABB har.

Vänligen läs instruktionen kring bedrägerier innan du ansöker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senior Automationsingenjör 800xA

Företag ABB
Ort
Utgår

2024-03-20

Ansök nu

Dela detta jobb