karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolbibliotekarie åk F-6 till Klämmestorpsskolan, 50%

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Skolbibliotekarie åk F-6 till Klämmestorpsskolan, 50%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Klämmestorpsskolan är en F-6 skola med drygt 200 elever. På skolan står undervisning och relationer mellan personal och elever i fokus. Vi har en väl fungerande organisation och verksamhetens motton är "Alltid jajamensan. Alltid tänkande och lärande i centrum. Alltid professionella". Språket är prioriterat i undervisningen.

Vill du bli en av oss och skapa en skola för framtiden tillsammans med engagerade kollegor och elever?

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie arbetar du i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal på skolan och tar ansvar för att utifrån din profession stärka elevernas läs- och kommunikationsförmåga och lärande i stort.

Du medverkar i planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten på skolan utifrån din specifika bibliotekskompetens. Tillsammans med rektor utarbetar och följer du upp skolans handlingsplan för skolbiblioteket.

Du ansvarar för att bibliotekets mediebestånd hålls organiserat, aktuellt och relevant samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt. Som skolbibliotekarie arbetar du för att stärka elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdighet och förståelse för informationssökningsprocessen och sociala medier. Du har en överblick över olika lärresurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning.

Du arbetar också i ett nätverk med kommunens övriga skolbibliotekarier för att utveckla skolbiblioteksverksamheten på skolorna i hela kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarade biblioteksutbildning samt goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Tidigare erfarenhet av skolbiblioteksarbete samt pedagogiska kunskaper och erfarenheter är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och eftersträvar att alla möten blir bra möten genom att vara lyhörd. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar och med pedagogiska frågor. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter i en lärande, professionell miljö.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
50%

Tillträde: 2023-11-06
Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-01

Referensnummer: C150524

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Therese Niklasson
Rektor Klämmestorpsskolan
010-234 56 30
Therese.Niklasson@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730-734380
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Skolbibliotekarie åk F-6 till Klämmestorpsskolan, 50%

Mjölby kommun