karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialist inom säkerhetsskydd

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Pensionsmyndighetens säkerhetsenhet har det övergripande ansvaret för säkerhet och krisberedskap i myndigheten och består av nio medarbetare där enhetschefen även är säkerhetsskyddschef. Alla medarbetare inom säkerhetsenheten har en primär inriktning inom något av enhetens ansvarsområden. Denna tjänst är i första hand inriktad på arbete inom säkerhetsskydd, du kan även behöva stötta inom andra delar av säkerhetsenhetens ansvarsområden.
 
Säkerhetsarbete drivs systematiskt enligt ett säkerhetsledningssystem, för att på ett effektivt sätt leva upp till interna och externa krav. 

Vi erbjuder spännande uppdrag hos en viktig samhällsaktör där ditt arbete kommer göra skillnad för dagens och morgondagens pensionärer. En arbetsplats där vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar hybridarbetssätt med möjlighet till distansarbete och på kontoret utifrån en överenskommelse med arbetsgivare. Pensionsmyndigheten är sedan 2022 utsedd till beredskapsmyndighet då dess uppdrag är samhällsviktigt och delar är av betydelse för Sveriges säkerhet.

Arbetsbeskrivning

Säkerhetsenhetens nio medarbetare har stort fokus att arbeta tillsammans och stötta arbetet i de olika säkerhetsområdena, där arbetet varvas mellan att arbeta med styrning och uppföljning varvat med direkt stöd till verksamheterna. 

Som specialist inom säkerhetsskydd kommer du jobba nära alla i enheten då denna fråga spänner över hela säkerhetsområdet samt beredskapsarbetet. 

Jag som rekryterar heter Jonas och jag värdesätter hög lagkänsla, där vi tillsammans driver och utvecklar vår verksamhet och gemensamt hanterar de utmaningar vi står inför. Vi arbetar i en verksamhet där man inte alltid vet hur varje arbetsdag kommer att se ut vilket gör att vi behöver vara flexibla och hantera vår vardag utifrån olika perspektiv med en helhetssyn för Pensionsmyndighetens bästa. 

Som specialist inom säkerhetsskydd ska du stödja organisationens säkerhetsarbete på flera sätt. 

I din roll ingår främst att: 
• styra, utveckla, stödja och samordna myndighetens säkerhetsskyddsarbete 
• stötta med säkerhetsskyddskompetens 
• driva och leda workshops samt utbildningar
• genomföra analyser och utredningar samt dokumentation av dessa
• delta i aktiviteter för att främja högt säkerhetsmedvetande och god säkerhetskultur
• delta i externa nätverk

Andra kvalificerade arbetsuppgifter kan förekomma, utifrån behov, bakgrund och eget intresse.

Myndigheten bedriver ett offensivt utvecklingsarbete bland annat inom e-förvaltning och samverkar mycket ofta med externa parter inom olika områden.

Utbildning och Erfarenhet

Vi tror att rätt person både kan befinna sig i början av sin karriär eller ha jobbat lite längre med säkerhetsskydd.

Vi söker dig som:
• har akademisk examen som vi bedömer som relevant för tjänsten
• har erfarenhet av säkerhetsskyddsanalys och särskild säkerhetsskyddsbedömning
• har erfarenhet av fysisk säkerhet för skydd av säkerhetskänslig verksamhet
• har erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal

Det meriterande om du:
• har annan formell utbildning utöver högskoleexamen eller motsvarande, inom säkerhetsområdet.
• har kunskap inom personalsäkerhet
• har kunskap av utredningsarbete inom incidenthantering
• har kunskap inom signalskydd

Egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad och tydlig, men samtidigt lyhörd för verksamhetens behov. Du samarbetar väl med andra och har god kommunikativ förmåga. Du kan skapa engagemang och bygga förtroende. Du är strategisk och kan omsätta ledningens mål i det egna arbetet. Du levererar i god tid med hög kvalitet. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan driva egna aktiviteter. Vidare ser vi att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska, i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Vi erbjuder

Ett myndighetsuppdrag som är viktigt på riktigt! En arbetsplats där vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar hybridarbetssätt med möjlighet till distansarbete och på kontoret utifrån en överenskommelse med arbetsgivaren. Som statligt anställd har du även goda anställningsvillkor och ett förmånspaket med friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt 

Anställningen är tillsvidare, heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Placeringsort är Stockholm. Arbetet kan innebära vissa resor till våra kontor ute i hela landet.

Vi kommer påbörja urvalsarbetet efter sista ansökningsdagen. Vi jobbar kompetensbaserat genom hela processen, vilket betyder att det ingår arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning.

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev, däremot vill vi att du besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och samtidigt en effektiv och smidig kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

#VårtJobbBerörAlla

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Specialist inom säkerhetsskydd

Pensionsmyndigheten