karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sydarkivera söker arkivarie

Ort
Utgår

2023-10-20

Ansök nu

Sydarkivera söker arkivarie

Sydarkivera är en gemensam arkivorganisation för kommuner och en region i södra Sverige med i dagsläget ett fyrtiotal anställda fördelade på våra kontor i Alvesta, Hässleholm, Karlskrona, Katrineholm och Vimmerby. Inom Sydarkivera har vi ett enhetligt arbetssätt som trots geografiska avstånd fungerar väl då mycket av arbetet sker med hjälp av olika digitala verktyg. Sydarkivera hjälper förbundsmedlemmarna att uppfylla offentlighetslagstiftningens krav och skapa förutsättningar för bevarandet av vårt gemensamma kulturarv.

Vi söker nu en arkivarie som tillsammans med kollegorna kommer arbeta med att stödja förbundsmedlemmarna i arbetet kring informationshantering och arkivering. Du kommer att ingå i den enhet som ansvarar för verksamhetsstöd och rådgivning, utbildning, tillsyn och handläggning av digitala arkivleveranser. Enhetens medarbetare är i dagsläget utspridda på flera kontor. I tjänsten ingår det att ansvara för ett verksamhetsområde och du får möjligheten att fördjupa dig i frågor om bevarande och gallring inom den verksamheten. I dialog med medlemmarnas verksamheter kommer du förbereda, genomföra och dokumentera digitala arkivleveranser inom verksamhetsområdet.

Därutöver genomför du tillsammans med dina kollegor arkivtillsyn och rådgivning. Arkivarierna inom enheten delar även på ansvaret att ta fram utbildningar inom arkiv och informationshantering, vilket ger dig möjlighet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter inom vår utbildningsverksamhet. I tjänsten ingår även rollen medlemssamordnare där du blir du första kontakt och länken mellan förbundet och ett antal medlemmar. Du kan också komma att delta i arbetet med att ansluta nya medlemmar till förbundet.

Vi erbjuder Dig
Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö samt en unik arbetsplats, fylld av kunniga experter inom arkivområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3 års högskoleutbildning, varav minst 60 hp arkivvetenskap, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har några års yrkeserfarenhet som arkivarie och även har kunskap om gällande regelverk, gärna inom kommunal sektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arkivtillsyn och av att med hjälp av ditt gedigna intresse för arkiv och informationshantering ge råd och stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hålla i utbildningar.

I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du kompletterar kollegorna i enheten. Du kommer att vara i kontakt med många olika verksamheter och därför är det av största vikt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt samverka på ett professionellt och serviceinriktat sätt både digitalt och analogt. Du förutsätts kunna arbeta självständigt men samtidigt ha god förmåga att arbeta tillsammans med andra och kommunicera på ett förtroendefullt sätt.

Omfattning, varaktighet, tillträde

Tjänsten omfattar heltid och är tills vidare.

Tillträde 2023-12-01 eller efter överenskommelse.

Placeringsort är företrädesvis Vimmerby eller Katrineholm, men även Hässleholm eller Alvesta kan bli aktuellt. Vi erbjuder viss möjlighet att arbeta hemifrån. Resor i arbetet förekommer vid exempelvis kommunbesök eller vid besök på huvudkontoret.

Ansökan

Ansökan ska vara märkt med SARK/2023:257

Sista ansökningsdag är den 2023-10-20

Ansökan skickas via e-post till registrator@sydarkivera.se

Kontaktperson för mer information om tjänsten:

Emilia Bergvall Odhner, enhetschef, 0472-39 01 51

Mats Porsklev, förbundschef 0472 – 39 10 01

Fackligt ombud

Ria Larsson, DIK/Akademikerföreningen SACO 0472-39 01 70

 

 

 

Dela detta jobb

Sydarkivera söker arkivarie

Kommunalförbundet Sydarkivera