karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad

Vad säger våra medarbetare?

Emma Hilmersson

projekt- och processledare

Björn Andersson

driftingenjör

Cecilia Lycke

projektledare

"En fantastisk arbetsplats om man vill göra bra saker för miljön"

Emma Hilmersson är civilingenjör i kemiteknik och arbetar som projekt- och processledare på avfallsavdelningen.

– Kretslopp och vatten är en snäll och omtänksam arbetsplats. Vi har friskvårdstimma, bra företagshälsovård, flexibla arbetstider, det finns möjlighet att jobba deltid och förståelse för att du måste vabba ibland. Det är sånt man uppskattar som småbarnsförälder. Dessutom har jag viktiga och roliga arbetsuppgifter som process- och projektledare på avfallsavdelningen. Genom mitt jobb bidrar jag till att en bättre miljö i Göteborg genom att göra det möjligt för göteborgarna att sortera och återvinna sitt avfall. Det känns bra.

Som projektledare har jag ansvar för ett projekt från start till mål, att vi når vårt mål och att vi håller budget. Som processledare är jag ansvarig för olika entreprenader. Just nu jobbar jag med insamling av hushållsavfall i södra skärgården och mobil sopsug i hela Göteborg, till exempel. På min avdelning finns ett gott gäng processledare som hjälper och stöttar varandra. Det är både tryggt och trevligt.

"Intressant jobb som kräver bred kompetens och stort engagemang"

Björn Andersson är driftingenjör och arbetar med avloppsledningsnätet på Kretslopp och vatten. Han har gått från privat företag till arbete i kommunen.

– Jag har ett jobb med stor variation. Jag jobbar med planering, drift och underhåll av avloppspumpstationer, ett arbete som kräver bred kompetens och stort engagemang.

Jag är med och utvecklar Göteborgs avloppsnät, är lite av spindeln i nätet och samarbetar med många olika yrkeskategorier. Jag arbetar både inne på kontoret och ute på fältet. Här är snabba puckar ibland och det gillar jag.

Kombinationen av yngre och mer erfarna kollegor gör att nya idéer mixas med kunskap och erfarenhet. Det gör jobbet intressant och utvecklande.

"Jag trodde aldrig jag skulle jobba kommunalt"

Cecilia Lycke är byggingenjör på Kretslopp och vattens stadsbyggnadsenhet och arbetar som projektledare inom Västlänken och bevakar Kretslopp och vattens frågor i projektet.

– Efter 20 år som mättekniker och platschef på entreprenadsidan kände jag att det var dags att göra något annat. Kretslopp och vatten hade varit en av mina kunder och min bild var att de var kompetenta, trevliga och lätta att ha att göra med så jag undersökte om där fanns arbetsuppgifter som passade mig. Och det fanns det!

Som projektledare på stadsbyggnadsenheten bevakar jag förvaltningens frågor i utbyggnaden av E45 och några av etapperna av Västlänken. Jag samarbetar med Trafikverket och deras entreprenörer och ser till att ledningsnätet fungerar trots flytt och nyförläggning av ledningar. Det är väldigt lärorikt att få vara med i den här processen, det som händer i Göteborg nu kanske aldrig kommer att hända igen. Jag får använda mina kunskaper från entreprenadsidan och samtidigt lära mig mycket nytt.

Bilden jag hade av ”alla trevliga människor” på Kretslopp och vatten har förstärkts när de blivit mina arbetskamrater. Jag är positivt överraskad av all kunskap som finns här och alla som brinner för sitt arbete.

Klyschor som ”frihet under ansvar” och ”balans mellan arbete och frihet” är inga floskler här, de fungerar.