karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kunskapsskolan

Närmare både elever och kollegor

Grundtanken med Kunskapsskolan är att alla elever ska nå längre än de själva tror är möjligt. Våra lärare är därför alltid närvarande och spenderar mycket tid med våra elever. Våra flexibla arbetsformer gör att du utvecklas i din yrkesroll och genom olika projekt har du också möjlighet att vara med och förbättra undervisningen. Hos oss blir du en viktig pusselbit när vi skapar en skola där varje elev blir sedd och kan vara sig själv.

Eftersom vi människor är olika lär vi oss också på olika sätt. Det här är grunden för vår syn på våra elever och har alltid varit utgångspunkten när de olika delarna i vår pedagogik har arbetats fram. När du arbetar som lärare hjälper du eleverna att ta ägandeskap över sin utbildning och hitta strategier för sin kunskapsutveckling. Pedagogikens upplägg gör att eleverna under tiden även tränas i olika förmågor.

Därför trivs våra medarbetare

För att kunna skapa en personligt utformad utbildning har vi organiserat vårt arbete på ett annat sätt än traditionella skolor. Framför allt är det två saker som våra lärare lyfter fram som extra givande när de beskriver oss som arbetsgivare: Ett utpräglat lagarbete och det som på grundskolan kallas för personlig handledning och på gymnasiet studiecoachning.

Personlig handledning / studiecoachning

Som lärare hos oss har du en nära relation med eleverna. Det beror bland annat på den täta kontakt ni får genom regelbundna personliga handledningssamtal, som på gymnasiet kallas studiecoachning. Här hjälper du eleverna att planera och sätta mål för sina studier. Tillsammans följer ni också upp skolarbetet och du coachar och utmanar eleverna i hur de kan komma vidare. Att ni regelbundet får tillfälle att prata enskilt gör att du lär känna eleverna väl. Ni får nära relationer, som gör att du kan se till att deras fulla potential kommer fram.

På gymnasiet har du även mindre studiegrupper, där eleverna får utvecklas i hur de leder både sig själva och andra.

Utpräglat lagarbete

På Kunskapsskolan arbetar vi tillsammans genom ett utpräglat lagarbete. Ni är många som känner eleverna väl på skolan och du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Ni hjälps åt att planera ert arbete i arbetslag och öppenheten mellan lärarna är stor. Vi samarbetar över ämnesgränserna och känner ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Bransch

Utbildning

Anställda

1500

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Hammarby Fabriksväg 23, 120 08

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från Kunskapsskolan

Kunskapsskolan Katrineholm växer och söker fler medarbetare!

Katrineholm - 47 dagar kvar

Läs mer

Kunskapsskolan Täby söker lärare i Sv/SO för mellanstadiet

Täby - 19 dagar kvar

Läs mer

Timvikarie gymnasiet Engelska/Svenska

Norrköping - 7 dagar kvar

Läs mer

Lärare i Spanska åk 6-9

Stockholm - 12 dagar kvar

Läs mer

Fritidspedagog/lärare i fritidshem till Kunskapsskolan Ystad

Ystad - 5 dagar kvar

Läs mer

Kunskapsskolan Ystad växer och söker fler lärare

Ystad - 5 dagar kvar

Läs mer

Vikarie i Hem och Konsumentkunskap

Enköping - 0 dagar kvar

Läs mer

Kunskapsskolan Täby söker lärare i slöjd

Täby - 17 dagar kvar

Läs mer

Lärare i hem- och konsumentkunskap, vikariat läsår 24/25

Örebro - 43 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Marie-Louise Hedström, NO-lärare, Kunskapsskolan

Stina Myringer-Karlsson

pedagogik- och utvecklingschef

Linda Teske Rektor

Att få 15 minuter enskilt varje vecka med var och en av mina elever, som jag är handledare för, är fantastiskt! Då hinner jag verkligen gå på djupet. Ingenstans där jag tidigare arbetat har jag haft den möjligheten.
 

”Eftersom vår administration till stor del är samordnad behöver rektorerna inte uppfinna hjulet varje gång. De kan fokusera på att höja den pedagogiska kvaliteten och skapa nära kontakt med elever och föräldrar.”

Jag har arbetat som rektor på Kunskapsskolan sedan 2016 och en av de saker som jag tycker gör Kunskapsskolan till en unik arbetsplats är det samarbete vi har mellan och inom våra skolor. Som medarbetare här står man aldrig ensam inför en utmaning, oavsett vilken roll man har. 
 

Missa inga jobb från Kunskapsskolan

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor