karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

NIBE AB

Vill du jobba i en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck i världen?

NIBE AB är en modern och framgångsrik industri med en omsättning på drygt 6 miljarder kronor per år och över 1750 anställda. Huvudkontoret ligger där vi startade 1952, i Markaryd. NIBE AB består av NIBE Energy Systems och Contura (braskaminer) ingår i det börsnoterade NIBE Industrier som omsätter cirka 30 miljarder kronor och har cirka 20 500 anställda i drygt 30 länder. 

NIBE AB är marknadsledande i Sverige och tillhör de ledande i Europa. Produktsortimentet består av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm, för alltifrån privata hem till kommersiella fastigheter. 

Vår vision är att skapa hållbara lösningar i världsklass. Basen för det är vår breda kompetens inom produktutveckling, tillverkning och marknadsföring samt en verksamhet som präglas av öppenhet och ansvar.

Vi har formats av Nordens hårda miljö med starka klimatväxlingar, och vi har lärt oss att anpassa oss därefter. Oavsett om det är en kylig vinterdag eller en varm eftermiddag i sommarsolen behöver vi ett balanserat inomhusklimat som bidrar till en bekväm vardag oavsett väder. Vi värdesätter vårt nordiska arv genom att skörda naturens förnybara energi. Genom att kombinera det med ny smart teknik kan vi erbjuda effektiva lösningar som värnar om människa och natur. 

NIBE är inne i ett expansivt skede. Det betyder att vi de närmaste åren kommer att växa både i Sverige och internationellt och har behov av kompetensförstärkning.

Vi är visserligen ett stort börsnoterat bolag men med en familjär känsla. Vägen mot beslut är kort och nytänkandet stort. Här finns en stark kultur av entreprenörskap och en passion för ansvarsfullt företagande. Nu söker vi engagerade kollegor för att stärka vårt team. Initiativkraft, ödmjukhet och sunt förnuft gör att du kommer att trivas hos oss. 

Tillsammans jobbar vi mot en bättre och mer hållbar framtid.

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig? Här kan du göra en allmän intresseanmälan. Dina uppgifter sparas under innevarande år.

Till spontanansökan >

Bransch

Tillverkning & Industri

Anställda

21 000

Huvudkontor

Markaryd

Adress

Hannabadsvägen 5, 285 32

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från NIBE AB

Underhållstekniker

Markaryd - 1 dagar kvar

Läs mer

Kantpressare till vår nya anläggning i Ljungby

Ljungby - 5 dagar kvar

Läs mer

Stansoperatör till vår nya anläggning i Ljungby

Ljungby - 5 dagar kvar

Läs mer

Automationstekniker

Markaryd - 1 dagar kvar

Läs mer

Artikelanalytiker

Markaryd - 1 dagar kvar

Läs mer

Utvecklingsingenjör med inriktning masterprogrammering och systemutveckling till NIBE Ventilation

Markaryd - 8 dagar kvar

Läs mer

Examensarbete - Flexibilitet genom snabba omställningar, montering

Markaryd - 60 dagar kvar

Läs mer

Examensarbete -Flexibilitet genom snabba omställningar, svetsning

Markaryd - 60 dagar kvar

Läs mer

Examensarbete - inom Materialhantering

Markaryd - 60 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Simon Wictorsson

Full stack developer & webbutvecklare

André Hansson

Distiktssäljare

Sandra Hansson

Chef för Project management

Hej Simon – Du är nyutexaminerad och har fått ditt första jobb hos NIBE – hur är det?

Jag tog examen som högskoleingenjör i datateknik våren 2018 och fick sommarjobb på NIBEs IT-avdelning i Markaryd. Efter sommaren fick jag chans att fortsätta och trivs väldigt bra med arbetsuppgifter och mina kollegor.

Vad gör du på NIBE?

Jag arbetar i webb-teamet, med att utveckla funktionalitet för våra många hemsidesprojekt, i Sverige och utomlands. Jag är programmerare och min titel är ”Full stack Developer” vilket på svenska betyder att jag både arbetar med det man ser på hemsidor och det som får det att funka bakom kulisserna, dvs frontend och backend. Man kan också kalla mig lite av en ”allt-i-allo” eftersom jag får arbeta i en massa olika projekt.

Hur är det att arbeta som programmerare?

Teknik och datorer har alltid intresserat mig så naturligtvis tycker jag mycket om att programmera, och gör det också på fritiden. Eftersom jag har ”programmeringstänket” i kroppen spelar det inte så stor roll vilket programmeringsspråk man stöter på utan det är problemlösningen som jag gillar i alla projekt. Oavsett om det rör sig om JavaScript, Java eller Phyton.

Varför tror du att NIBE (och andra) satsar så mycket på webbprojekt och digitalisering?

Allt går mer mot en digitaliserad värld och våra kunder kräver av oss att vi ska vara duktiga i digitala kundmöten. Idag behöver alla hemsidor, digitala funktioner och tjänster som gör vår vardag enklare. Allt ska vara uppkopplat och det finns smarta appar för allt. Den utvecklingen ska vi på NIBE förstås vara en del av.

Vad är roligast med ditt jobb?

Det är väldigt roligt att jag kan använda det jag har lärt mig på utbildningen inom programmering, projektmetodik och kravställning. Sedan lär jag mig massor av nya saker hela tiden och tycker om att det finns så mycket att göra och att vi hela tiden har ambitiösa och spännande webbprojekt i luften. Tidigt fick jag också mandat och ansvar att ta egna möten med beställare och det får en att växa. Jag trivs väldigt bra med kollegorna och alla är väldigt trevliga. NIBE-andan är ett stort plus med en massa kollegor som bryr sig om en och alltid gör sitt bästa.

Men visst är det så att du INTE är den förste i din släkt på NIBE?

Nej och det kan komma att bli svårt att slå min morfar i antalet anställningsår. Han arbetade 44,5 år på NIBE, från truckförare till inköpare, och trivdes väldigt bra. Det är roligt att jag nu arbetar här också och vi får se om jag stannar lika länge…eller kanske längre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att i hela sitt 12-åriga yrkesliv ha arbetat med värme- och sanitetsinstallationer tar André Hansson klivet in i försäljning. Men det är ingen glättig säljare vi talar om. Tvärt om. André har fötterna stadigt förankrade i pannrum och kulvertar, med problemfria installationer på näthinnan. Möt André som utan att tveka konverterar sin direktelvärmda villa till vattenburen värme… med egna händer!

– Jag är stolt över att få börja på NIBE. Ända sedan jag gick ”rörmockarlinjen” på gymnasiet i Markaryd har jag haft en fin bild av NIBE. Ett gediget företag med härlig framåtanda. Det ska bli väldigt roligt att få hjälpa våra kunder i Västsverige skapa fina resultat med våra produkter, säger André Hansson.

Efter att tidigare ha arbetat som projektledare på Caverion och senast som konsult på IMI Energi och VVS-utveckling har André nu klivit in i NIBEs säljkostym, fast utan kostym. Rör och installationer i alla dess former har varit den röda tråden genom Andrés yrkesbana och han har många gånger själv installerat värmepumpar från NIBE och andra märken. Som projektledare och konsult har han sålt tjänster, nu blir det produktsälj istället.

– Jag drivs av att skapa bra tekniska lösningar som möter kundernas behov och möjligheter. Jag trivs med att springa i pannrum och räds inte att fatta rörtången om det skulle behövas. Framöver blir det förstås mindre av den varan och mer av att tillsammans med kunderna hitta den absolut bästa lösningen för dem, i varje enskilt fall. Som person är jag lyhörd och vill vara nära våra kunder och visa att vi verkligen jobbar hårt för att förtjäna deras förtroende, avslutar André Hansson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiativkraft kombinerat med ödmjukhet och sunt förnuft är de ideala förutsättningarna för att trivas på NIBE. Så lyder en av våra grundläggande värderingar och det gäller också för vår produktframtagning. En övergripande projektledare styr arbetet i rätt riktning men varje leverans och slutligen lanseringen är ett lagspel som kräver vassa kompetenser och stort engagemang.

"NÄR STRATEGIN FÖR SPECIFIKA PRODUKTER BÖRJAR KONKRETISERAS ÄR DET DAGS ATT PLANERA UPP PRODUKTFRAMTAGNINGEN."

Marknadens behov leder naturligtvis produktutvecklingen på NIBE. Vi har ett fantastiskt nätverk i alla där ute som förmedlar in till marknad- sälj och supportavdelningarna hur behoven ser ut. Detta balanseras och analyseras av våra produktansvariga utifrån deras långsiktiga perspektiv och med insikt i vad som kan komma att påverka branschen och produkterna framöver; tekniskt, politiskt och konkurrensmässigt.

När strategin för specifika produkter börjar konkretiseras är det dags att planera upp produktframtagningen. Detta är en offensiv process där vi strävar efter att väldigt tidigt i projekten ha en tydlig kravspec för en ny produkt och dedikerade resurser. I princip är samtliga avdelningar inblandade och konsulteras till varje projekt. Teknisk produktutveckling är en stor del av arbetet, där utvecklas bland annat nya patent och produkter testas i flera instanser över tid, men det är bara en bråkdel av helheten. Till exempel säkerställer inköp och kvalitetsavdelningen leverantörssäkerhet och hållbarhetsaspekter, säljavdelningarna på olika NIBE-bolag runt om i världen prognostiserar efterfrågan inför kommande produktionskalkyler, och produktion verifierar att produkten kan produceras i efterfrågad kvantitet i tid enligt projektplanen. En kommunikationsstrategi för produkten tas fram av marknad och teknisk dokumentation författar manualer till installatörer och användare. Alla behövs och i huvudsak är Project Managements uppgift att samordna och leda fram en ny produkt.

Allt för att möta och förbättra våra mål avseende ledtider till marknad. Allt för att ge er de bästa produkterna och det i rätt tid!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från NIBE AB

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor