karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Söka jobb effektivt 2022

Är du trött på ett oändligt scrollande efter rätt tjänster som är relevanta för just dig?

Sök jobb effektivt

Är det dags att ta nästa steg i karriären? Det finns en uppsjö av jobbannonser på nätet, men att hitta rätt tjänst kan ta tid. I det här inlägget kommer vi därför att gå igenom 5 enkla tips för att hjälpa dig att hitta RÄTT tjänst som passar just dig och din yrkesbakgrund. 

Karriärbloggens fem bästa tips för att effektivisera ditt jobbsökande:

1.       Nischade jobbsajter

Använd dig av rätt sajter. Förutom att leta på breda jobbsajter rekommenderar vi också nischade jobbsajter, som är relevanta för just dina kompetenser. Karriärguidens sajtnätverk erbjuder exempelvis: Ekonomijobb.se, Säljjobb.se, Ledningsjobb.se, Teknikjobb.se, Itjobb.se, Hälsojobb.se, Förskolejobb.se, Pedagogjobb.se och Miljöjobb.se

2.       Matchmail-verktyg

För att spara ytterligare tid är det smart att registrera sig på olika plattformar. Förutom nischade jobbsajter erbjuder Karriärguidens nätverk ett matchmail-verktyg där du kan skräddarsy en bevakning av tjänster inom specifika områden och kategorier. När du registrerat din mail och valt de yrkeskategorier och orter som är relevanta för dig, kommer du att få dagliga (eller veckoliga) mailutskick med alla de senaste tjänster som matchar de kategorier du valt att bevaka. 

3.       Sök rätt

Lägg din tid och energi på att söka de jobb du verkligen vill ha. Många kanske tror att bästa vägen till en arbetsintervju är att skicka in så många ansökningar som möjligt. Vi vill dock varna för att de flesta arbetsgivare kommer att genomskåda generiska massutskick. Därför är det viktigt att sticka ut från mängden, visa att du är engagerad och undvik allmänna formuleringar. Vilket leder oss in på nästa punkt...

4.       Visa intresse - Anpassa dina ansökningar efter arbetsgivare och tjänst.

Visa ett genuint intresse för tjänsten du söker, läs på om arbetsgivaren! Och var noga med att framhäva vad du kan bidra med och varför du är intresserad av just den här tjänsten. 

5.       Våga! - Ta nästa steg och sträva efter att utvecklas i din karriär.

Som tidigare nämnt är det viktigt att fokusera på rätt jobb, men var inte rädd för att söka en högre position eller en tjänst som kräver mer av dig än dina tidigare anställningar. Visa att du alltid strävar efter att lära dig och att utvecklas framåt i din karriär. Personlig drivkraft och ett intresse av att utvecklas tillsammans med företaget kan i många fall göra dig attraktiv hos arbetsgivaren, trots att du kanske inte uppfyller exakt alla kvalifikationer. 

Bonustips - Håll alltid ögonen öppna. Håll utkik på sociala medier, i sociala sammanhang, prata med vänner och bekanta. Kanske finns det ett särskilt företag eller arbetsplats du är extra nyfiken på? Hör av dig!

Förhoppningsvis kan några av dessa tips hjälpa dig att söka jobb mer effektivt nästa gång du är på jakt efter en ny anställning.

/ Axel på Karriärbloggen