karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Var ska man platsannonsera?

Hej alla arbetsgivare och rekryterare som läser karriärbloggen. Vi har i veckan fått in en fråga som vi tänkte beröra idag. Nämligen hur man ska tänka kring platsannonsering på nätet?

Det finns en uppsjö olika möjligheter och sajter att välja mellan. Man bör fråga sig hur man når just den kompetensen som man letar efter. Ska man välja en stor jobbsajt med många jobb eller ska man välja en mindre jobbsajt som är specialiserad mot just de yrkeskategorier som man söker?

Svaret är enkelt, man ska välja båda delarna. Ju fler sajter som man använder desto större är chansen att man hittar rätt kandidat och får ett bra urval. Karriärguiden.se är ett exempel på en bred jobbsajt medan ITjobb.se och Teknikjobb.se är två exempel på nischade jobbsajter.

Fungerar platsannonsering i Sociala medier? Ja till viss del men konverteringen brukar vara allt annat än bra. Därför rekommenderar bloggen att istället använda jobbsajter. Jobbsajter besöks av personer som aktivt letar jobb. De flesta jobbsajter har också en matchmailfunktion vilket gör att passiva jobbsökare enkelt kan bevaka jobb.

Vi erbjuder arbetsgivare fri rådgivning kring platsannonsering på nätet, kontakta oss på info@karriarguiden.se om du har några frågor.

Lycka till med platsannonseringen.

Mvh Karriärbloggen