HemArtiklar4 tips för att få ditt CV att sticka ut från mängden
4 tips för att få ditt CV att sticka ut från mängden

4 tips för att få ditt CV att sticka ut från mängden

Vill du börja söka nya jobb men är inte säker på hur ditt CV ska vara uppbyggt? Här nedan listar vi de viktigaste punkterna för att få ditt CV att sticka ut och se professionellt ut.

Ett CV kan vara avgörande för en arbetsgivare och rekryterare om din ansökan går vidare i processen av deras urval. Det är därför viktigt att just ditt CV sticker ut och fångar intresse från alla jobbansökningar som skickas in.

1. Få ditt CV att sticka ut och ge ett bra intryck

Arbetsgivaren får in flera jobbansökningar och läser igenom många varje dag, därför behöver ditt CV ge ett bra intryck och sticka ut från mängden kandidater.

För att göra ett bra första intryck ska du börja med att lista viktig information, så som ditt namn, födelseår, relevant utbildning, kompetens och arbetslivserfarenhet.

Du ska sedan ta upp dina personliga egenskaper om hur du som person arbetar, exempelvis om du är en god lyssnare, kreativ, en lagspelare eller om du jobbar bäst i grupp.

Utifrån detta kommer arbetsgivaren att kunna skapa en bild av dig.

2. Anpassa ditt CV utifrån jobbannonsen

Det är viktigt att forma din ansökan efter tjänsten du söker. Anpassa ditt CV efter de krav som finns samt matcha dem till din profil. Vilka efterfrågningar har företaget? Söker de kanske en flexibel kandidat eller en lagspelare, se till att matcha detta i din ansökan för att sälja in dig själv.

3. Ha en bra struktur på ditt CV

Om du har en bättre uppbyggnad av ditt CV blir det lättare för arbetsgivaren att läsa igenom innehållet i din jobbansökan. Du bör därför börja med att skriva ned kontaktuppgifter och sedan en kort presentation om dina kunskaper och erfarenheter. Strukturera upp ditt cv med tydliga rubriker och lista ned dina tidigare erfarenheter i omvänd kronologisk ordning.

  • Har du en utbildning kan du skriva skolans namn, vad utbildningen heter samt beskriva utbildningen kortfattat

  • Dina erfarenheter kan vara tidigare jobb och praktikplatser som du varit på. Har du däremot inte en lång arbetslivserfarenhet kan du lyfta fram saker du gjort där du beskriver samarbetsförmåga, ambition eller andra kunskaper

4. När ditt CV är färdigt

När du skrivit klart ditt CV finns det några sista viktiga saker att göra.

  • Kolla att stavningen är korrekt

  • Skicka in ditt CV som pdf och döp dokumentet till exempelvis ”CV Förnamn Efternamn”

  • Skicka in din ansökan innan sista ansökningsdatum

  • Skicka ditt CV tillsammans med personligt brev

Lycka till med ditt jobbsökande önskar Karriärbloggen!

CVTips
Karriärguiden

Rekryterare

Karriärguiden

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

Karriärguiden.se - Sveriges ledande jobbsajt sedan 2004. Utforska lediga jobb från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@karriarguiden.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 Karriärguiden All Right Reserved