HemArtiklarHur skriver man ett bra CV?
Hur skriver man ett bra CV?

2024-02-08

Hur skriver man ett bra CV?

Ett CV ska vara formell och samtidigt en intresseväckare. Beskriv dig själv på ett tydligt och säljande sätt.

Curriculum Vitae är latin och betyder “levnadsbeskrivning”. Ett CV ska innehålla information kring utbildning, tidigare roller och arbetsgivare, språkkunskaper med mera. Försök att få med det mest relevanta för personen som rekryterar och för rollen som du söker.

Undvik att fastna i detaljer och lyft fram vad du har åstadkommit i dina tidigare roller samt vilka arbetsgifter du har utfört. Försök begränsa innehållet till en A4 sida om möjligt.

Fokusera på mottagaren av ditt CV. Tänk dig att personen som kommer att läsa ditt CV inte vet något alls om dig och dina tidigare roller. Många rekryterare har begränsad kunskap inom olika specialistområden och därför behöver man vara tydlig och konkret.

Glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter!

Lycka till i ditt jobbsökande!

Karriärguiden

Allmänt
Karriärguiden

Rekryterare

Karriärguiden

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

Karriärguiden.se - Sveriges ledande jobbsajt sedan 2004. Utforska lediga jobb från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@karriarguiden.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 Karriärguiden All Right Reserved